Dobrodošli u Restoran "Marengo": Miris domaće bosanske kuhinje u Beču

Home

Dobrodošli u Restoran "Marengo": Miris domaće bosanske kuhinje u Beču


U hrani sa naših prostora, identičnoj onoj kakva se služi u bh. restoranima, buregdžinicama i roštiljnicama, uživaju ljudi koji žive u gotovo svim krajevima svijeta.

Na primjer, u prijestolnici Austrije moguće je utoliti glad pravim bosanskim ćevapima, begovom čorbom te vrhunskim jelima ispod sača, baklavom, hurmašicama, tulumbama... Sve to pronaći ćete u Restoranu „Marengo“, čiji je vlasnik niko drugi do Bosanac.

marengo

Naime, Enes Zečić davne 1994. godine dolazi u Beč, a priča o njegovom velikom poslovnom uspjehu danas je inspiracija mnogima. Njegov životni san bio je unijeti dašak Balkana u ovaj svjetski grad, u čemu je i uspio.

Doista, ako tražite izvornost, bosansku tradiciju, autentičnost jela, ljubazno i stručno osoblje te moderan i prijatan ambijent, posjetite spomenuti restoran na adresi Pohlgasse 30, 1120 Wien.

marengo

Osim tradicionalnih bosanskih jela, „Marengo“ u ponudi ima i odličnu vegetarijansku platu, riblje specijalitete te dječiji menu.

marengo

Nema tog glumca, pjevača ili sportiste koji nije osjetio slast specijaliteta Restorana „Marengo“, a boravio je u Beču. Redovan gost je, između ostalih, i mladi popularni pjevač Haris Berković.

marengo

Kada vas uhvati nostalgija za hranom iz naših krajeva, sada znate na koju adresu otići, i gdje ćete uživati uz muziku i razna slana i slatka jela.

Više o samom restoranu, ali i svim ponudama ovog restorana u kojem možete osjetiti miris bosanske hrane u Beču potražite na Facebook stranici Marengo Restaurant.

marengo

(Cazin.NET)

Topic
Objavio: Sat, 02/12/2017 - 21:30

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top