Doček biciklista u Cazinu iz Švicarske...!!! Maraton "Da se ne zaboravi Srebrenica"

maraton

U tradicionalnom biciklističkom maratonu Bihać-Srebrenica svake godine učestvuje desetak članova Biciklističkog kluba “Sent Margareten“ iz istoimenog švicarskog grada.

Oni prethodno voze nekoliko dana etapu od Švicarske do Cazina dugu više od 800 kilometara. Ekipa iz Švicarske sinoć je stigla u Cazin a u ponedjeljak kreću sa ostalim biciklistima put Srebrenice prema novim uputama u sklada s epidemiološkim mjerama ove godine s ograničenjem.

I ovog ljeta nekoliko biciklista – Krajišnika u dijaspori biciklima je prešlo više od 800 km kako bi učestvovali u tradicionalnom maratonu Bihać – Srebrenica. Organizator je već devetu godinu Biciklistički klub MTB „Sent Margaretten“, čiji je predsjednik Bekir Liđan po dolasku u Cazin i Fikro Mesić, koji su zadovoljni s pređenim putem.

Učesnike maratona u Cazinu su, sa članovima BK Cazin, dočekali i Jusuf ajraktarević, savjetnik gradonačelnika Cazina i biciklisti Cazina.

- Ponosan sam na bicikliste koji su prije pet dana krenuli iz Švicarske i stigli u BiH. Već desetu godinu oni tako najavljuju maraton -Srebrenica i stoga i njima i organizatorima čestitke. Svi zajedno smo za Srebnernice sa porukom „Da se ne zaboravi, a nećemo dozvoliti da se ponovi. na istini i pravdi gradimo našu lijepu BiH.

 

 

maraton
maratnn
Izvor: