fbpx Dodao poseban sastojak svom proteinskom šejku pa preminuo

Dodao poseban sastojak svom proteinskom šejku pa preminuo

Home

Dodao poseban sastojak svom proteinskom šejku pa preminuo

Lachlan Foote je mladić koji je preminuo od trovanja kofeinom nakon što je dodao kofein u prahu svom proteinskom šejku.

Dan prije nego što je trebao proslaviti 22. rođendan, njegova porodica pronašla ga je mrtvog na podu u kupatilu njihovog doma u australskom Novom Južnom Velsu, prenosi Dnevni Avaz.

Laklan je preminuo prije sedam mjeseci, a njegov otac Najdžel Fut (Nigel Foote) sada je na Facebooku objavio status u kojem je ispričao što se dogodilo i upozorio druge da ne rade isto što je učinio i njegov preminuli sin. 

- Nisam želio započinjati temu Laklanove smrti na Facebooku, ali objavljujem ovo jer postoji mogućnost da će nekome spasiti život. Daun (Dawn) i ja napokon smo primili nalaze mrtvozornika - umro je od trovanja kofeinom (a ne od sumnjive količine proteina, kako smo isprva mislili). U njegovom organizmu nije bilo ničega osim malene količine alkohola (0,43). 

Ispostavilo se da je naš Laklan došao kući nakon dočeka Nove godine s prijateljima i napravio proteinski šejk, nevino mu dodavši previše kofeina u prahu - čajna kašičica je smrtonosna (što je jednako 25-50 šoljica kafe). Mislimo da je Laklan dobio kofein u prahu od prijatelja ili saradnika na poslu, jer smo temeljito pretražili njegov računar i bankovne račune, a ni ja ni policija nismo nigdje našli dokaze da je kupovao kofein u prahu, samo druge srodne proizvode. 

Čini se da je čisti kofein u prahu kupio neko drugi i dijelio ga, pa je vrlo vjerovatno da Laklan nikad nije uspio pročitati oznaku upozorenja na paketu te nije bio svjestan moći kofeina u prahu - napisao je njegov otac.

Prije nego što je preminuo, Laklan je prijatelju u poruci spomenuo da je njegov proteinski napitak bio gorkog i odvratnog okusa. Naposljetku, njegov otac zahvalio je svima koji su im pomogli saznati šta se dogodilo njegovom sinu, kao i svima koji su im pružali podršku. 

- Ludo je kako je nešto tako opasno toliko lako dostupno. Molim vas, upozorite svoje prijatelje, razgovarajte sa svojom djecom i čak provjerite svoje kuhinjske ormariće. Čisti kofein u prahu izgleda kao i svaki drugi bijeli prah, ali puna kašičica će vas ubiti - napisao je otac preminulog mladića.

Topic
Objavio: Čet, 11/07/2019 - 17:11

Povezane vijesti

Back to top