Kako je moguće da Dodik i Cvijanović zvanično prime lažnog investitora

Ovdje je sve moguće...

Partija demokratskog progresa (PDP) postavila je pitanje kako je moguće da srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednica Republike Srpske prime u 'zvaničnu posjetu' lažnog vijetnamskog milijardera i s njim razgovaraju o saradnji i ulaganjima u Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu i hoće li objasniti građanima, ali i Narodnoj skupštini Republike Srpske u kojoj su položili zakletvu, kako planiraju ublažiti štetu nastalu tim skandalom.

Portparolka PDP-a Anja Petrović je naglasila da je zastrašujuće saznanje da svako ko se lažno predstavi može 'ušetati' kod predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva i da to, kao sastanak od značaja, prenosi Radio-televizija Republike Srpske.

- S pravom se pitamo ko im dovodi i predstavlja raznorazne 'invrestitore', šta rade desetine savjetnika koji redovno imaju tzv. saznanja o raznim obojenim revolucijama, stranim špijunima i rušenju Republike Srpske, a nisu u stanju običnom pretragom na internetu otkriti identitet osobe koja se izdaje za milijardera, a ima samo loše montirane fotografije sa svjetskim državnicima?

Takođe se pitamo da li Dodik i Cvijanovićeva zapravo namjerno dovode u zabludu građane, svjesni pravog identiteta osobe s kojom se sastaju, slikaju i predstavljaju kao budućeg saradnika i investitora - kazala je Petrović.

Pita da li bi, da priča nije sada otkrivena, i s Vijetnamcem prošli kao sa nizom prethodnih „investitora“, poput Vučetića koji je nestao s milionima KM iz državnog preduzeća „Nikola Tesla“, nestalih investitora iz Turističkog centra „Klekovača“ ili pak Rusa Serdarova, koji je prvo 'ispumpao' milione KM iz budžeta da bi mu na kraju Vlada Republike Srpske navodno trebala platiti 180 miliona KM da – ode, saopšteno je iz PDP-a.