Dodik ljut kao puška: "Ne može Komšić napadati Srbiju"

.
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je za Srnu da je krajnje vrijeme da Željko Komšić prestane držati lekcije Srbiji, jer on na to nema pravo i time samo problematizuje odnose BiH sa Srbijom, umjesto da doprinosi dobrosusjedskim odnosima i regionalnoj saradnji.

 

- Srbija je država u punom smislu te riječi, koja ima svoju demokratski izabranu vlast i regularan pravosudni sistem i nije nikakav "režim", kako to često u javnosti pokušava nakaradno da plasira Komšić. U Srbiji postoji načelo vladavine prava, koje se striktno primjenjuje i poštuje - istaknuo je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše Komšićevu izjavu povodom presude Odjeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu koje je na 10 godina zatvora osudilo pripadnika Armije Republike BiH Huseina Mujanovića, Dodik je rekao da Komšić ne može da napada jednu demokratsku i civilizovanu zemlju kao što je Srbija.

 

- Miješanje u pravosuđe jedne suverene zemlje kao što je Srbija, može samo negativno i destabilizujuće da utiče na doborosusjedske odnose i međusobnu saradnju - ocijenio je Dodik.

Izvor: