Dodik negirao sve optužbe: Lažete do besvijesti, Tužilaštvo i Sud BiH su neustavne kategorije

asdf

Nakon saslušanja u Tužilaštvu BiH, član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik poručio je da su Tužilaštvo BiH i Sud BiH neustavna kategorija, ali da će se svaki put kada se predmet odnosi na njega uvijek odazvati.

On je negirao sve optužbe te izjavio da je imao i dva stana u Beogradu koje je prodao i koje je djelimično iskoristio za otplatu kredita koji i danas otplaćuje.

Kazao je da je sve ovo krenulo kad je "Escobar došao i mislio da može da poravna sve".

- Taj Escobar laže. A onda je Tužilaštvo pokrenulo istragu, a nije završilo istragu za Pavlović banku. Pozvali su me tamo, kao osumnjičenog, a objasnili su mi onda da sam svjedok - kazao je Dodik na press konferenciji u Istočnom Sarajevu.

Otkrio je i šta su ga danas u Tužilaštvu BiH pitali.

- To je sve laž. Na bazi tog vašeg Centra za istraživanje. Kupljeno je od prvobitno odobrenog kredita, a danas su me pitali kako je došlo do toga. Kako je moguće da se uknjiži meni u Beogradu, plaćena sa računa Pavlović banke pa prebačena na Komercijalnu. Ako je plaćeno kešom, zašto ja 17 godina otplaćujem rate. Vi postavite laž i onda je forsirate. Lažete do besvijesti, ima pravosuđe, ja sam pristao da sarađujem. Smatram da je Tužilaštvo i Sud neustavna kategorija - kazao je Dodik novinarima.

Kazao je da "potpredsjednik PDP-a ima dva hotela na Jahorini, zna se ko je po Herceg Novom pravio vile" te kazao da će o tome govoriti.

Što se tiče pregovora, Dodik je kazao kako je očigledno da je "BiH doživjela fijasko". 

- Muslimani neće da obezbijede prava Hrvata i to je poruka nama Srbima. Najbolje je da konstitutivni narodi imaju svoja prava i procedure - kazao je Dodik novinarima.