Dodik nije zadovoljan dokumentom koji treba potpisati u Briselu: Sve je ovo "mistično"

.
Predsjednik SNSD-a izrazio je nezadovoljstvo tekstom dokumenta nazvanog “Politički dogovor o principima koji će osigurati funkcionalnu BiH i ubrzati evropski put” kojeg su liderima iz BiH ponudili čelnici EU.

Ovo se ponajviše odnosi na stavku o osudi ruske agresije na Ukrajinu, što Dodik kategorički odbija uraditi.

On je rekao danas u Briselu da BiH nema usaglašen stav po pitanju rata u Ukrajini, jer nije donesena odluka na Predsjedništvu, kao zakonom predviđenom organu.

Dodik je, u kratkoj izjavi za medije prije samog ulaska u salu za sastanke rekao da je po pitanju sastanka predsjednika stranaka zastupljenih u Parlamentarnoj skupštini BiH sa predsjednikom Evropskog vijeća Charlesom Michelom sve mistično – od samog pozivanja, preko dokumenta o kojem treba da se razgovara, ali da je ovo dobra prilika da svi sjednu za isti sto i razgovaraju.

Govoreći o dokumentu, Dodik je naveo da ga nije dobio, ali da se u njemu tretira i sukob u Ukrajini i odnos BiH prema tome.

"Jedna od rečenica je to da se sukob u Ukrajini tretira kao agresija, a to je za nas, naravno, neprihvatljivo. BiH nema usaglašen stav, jer nije donesena odluka na Predsjedništvu", rekao je Dodik novinarima u Briselu uoči sastanka.

Foto: Twitter