Dodik: Očigledno koriste svaku priliku da podsjete da pripadaju ratnom krilu političkog Sarajeva...

dodik
Navodno je iz Predsjedništva BiH upućen poziv Donaldu Trumpu i papi Franji da prisustvuju obilježavanju 25 godina od zločina u Srebrenici.

Poziv predsjedniku SAD Donaldu Trumpu i papi Franji da prisustvuju obilježavanju 25 godina od zločina u Srebrenici, kako su to prenijeli neki mediji, nije uputilo Predsjedništvo BiH niti Predsjedništvo vodi proces organizacije, rečeno je Srni u kabinetu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

"To nije bila tačka dnevnog reda na sjednici Predsjedništva niti se o tome raspravljalo. Ako je tačno pisanje pojedinih medija onda je to privatna inicijativa Šefika Džaferovića i Željka Komšića koji očigledno svaku priliku koriste da podsjete da pripadaju ratnom krilu političkog Sarajeva", naglasili su iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Iz kabineta ističu da je ovo još jedan dokaz da je evidentno postojanje nepovjerenje i širenja neistina na nivou BiH u pogledu dogovorenih stavova i obaveza, a u ovom slučaju nedogovorenih.

"Ovakvo ponašanje na nivou BiH zasigurno neće dati apsolutno nikakve rezultate. Naprotiv, može samo da stvori još dublje nepovjerenje i jaz koji će biti teško vratiti", naglasili su iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.