Dodik predsjednika CIK-a nazvao lažovom: Oni nemaju nikakav kredibilitet

.
Predsjednik CIK-a je čovjek koji je negativno raspoložen prema RS i srpskom narodu, juri osvetu, a ne pravdu i pravičnost, rekao je Dodik

 

Centralna izborna komisija BiH otela nam je pravo da se do kraja provede proces izbora u Republici Srpskoj, izjavio je predsjednik SNSD-a i aktuelni član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na konferenciji za novinare u Budimpešti.

Poručio je da je to pravo namjerno oteto Republici Srpskoj.

- Šta ima komisija u Sarajevu sa izborom za Narodnu skupštinu RS, za predsjednika RS? To je stvar Republike Srpske i to ćemo vraćati u narednom periodu - naglasio je Dodik.

Negativno raspoložen prema srpskom narodu

Nakon sastanka sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, Dodik je rekao da Budimpešta ima visok stepen razumijevanja za probleme koje RS ima sa BiH.

- Sad nam je mnogo toga jasnije o djelovanju opozicije i CIK-a. Jelena Trivić je na fonu njemačke politike, a ne politike Republike Srpske. Ne branimo se mi ni od koga, jer ja i SNSD smo apsolutni pobjednici proteklih izbora.

Predsjednik CIK-a je čovjek koji je negativno raspoložen prema RS i srpskom narodu, juri osvetu, a ne pravdu i pravičnost. Mislim da je on obični špekulant i nema pameti da djeluje samostalno, on je poslušnik kojem je neko rekao da tako radi, a to najčešće dolazi iz britanske ambasade koja se umiješala u izbore i od ambasada koje je podržavaju - poručio je Dodik.

Kako može ostati na toj funkciji

Dodik je uputio poziv "časnim ljudima u PDP-u da se upoznaju sa situacijom i da se odraze prema tome".

- Ovo je jedan pokušaj potpune destabilizacije u kojoj bi trebalo da se proizvede nekakva "žuta revolucija". Naravno da takve revolucije neće biti. Obavezan sam prema broju glasova koje sam dobio i, naravno, ako hoće tu borbu, imat će je. Pa ćemo vidjeti kako će to izgledati - zaključio je Dodik.

Predsjednika CIK-a Suada Arnautovića je nazvao lažovom.

- Kako može ostati na toj funkciji. Šta imaju oni sa izborima u RS. To je stvar RS. Džaba im priča o kandidatskom statusu ako ovo ne raščistimo. Najgore je što sam ja imao osjećaj, da imaju kredibilitet. Ne može se ići u prebrojavanje dok se ne završi preliminarni rezultati. Potom ide period žalbe od tri dana. Nađu se onda izvršioci radova SDS-a kao što je ona Prtina ili neko. Onda se nađe predsjednik komisije koji bi pokrio tu priču. Oni nemaju nikakav kredibilitet - rekao je Dodik.

 

 

FOTO: PRINTSCREEN / RTRS