Dodik: U Predsjedništvu BiH ću raditi samo sa zastavom RS-a iza leđa

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas u Višegradu da će u Predsjedništvu BiH, nakon pobjede na predstojećim izborima u oktobru, raditi samo ukoliko iza leđe bude imao zastavu Republike Srpske (RS).

“Aktuelni član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić je prošlost, a ja ću učestvovati u radu Predsjedništva samo ako iz mojih leđa bude zastava RS-a. Razlikujemo se jer ja sam čovjek koji radi, a Ivanić je čovjek koji otaljava i tu je sve jasno”, izjavio je Dodik novinarima.

Dodao je da se Srbi moraju okupiti oko Srbije i Republike Srpske, jer su ih stradanja učila da tamo gdje nisu imali svoju državu, nisu imali ni slobodu i bili su laka meta onima koji su htjeli da im, uzimajući slobodu, uzmu živote.

“Važno je da se ne stidimo svog identiteta, da poštujemo, veličamo i budemo ponosni pripadnici jednog naroda koji je izdržao mnogo više nego što bi to veći i mnogobrojniji narod izdržao”, rekao je Dodik obraćajući se zvanicama na obilježavanju stotinu godina od pobjede srpske vojske u Prvom svjetskom ratu, piše Srna.

On je istakao da se danas obilježava veliki dan u kome su Srbi masovno staradali, koji su izgubili značajan dio svoje populacije, u kome su bili na pobjedničkoj strani, a istorija ih je dovela u poziciju da na kraju tog vijeka budu ponovo satanizovani, budu na strani navodne krivice, u nečijoj želji da im se izgube ne samo države koje su stvorili, nego i cijeli nacionalni identitet.

“Zato je važno posmatrati taj vijek sa osvrtom šta to znači za Srbe koji su na strani slobode, na strani pobjednika, stvarajući svoju državu stvarali i druge države za druge narode, jer nisu bili sebični da dijele i da uzmu slobodu samo za sebe, nego za sve koji su živjeli na ovim prostorima”, naglasio je Dodik.