Dodik zabiberio Plenkoviću: "Vjerujem da će se u Hrvatskoj prestati sa širenjem procesa koji su vezani za podržavanje ustaškog režima"!

.
Komentiraji rezultate izbora u Hrvatskoj, lider SNSDa, Milorad odik, izrazio je uvjerenje da će Hrvatska formirati stabilnu vladu predvođenu Andrejem Plankovićem.

 

– Vjerujem da će se u Hrvatskoj prestati sa širenjem procesa koji su vezani za podržavanje ustaškog režima i da ćemo u tom pogledu imati sve manje problema – poručio je Dodik, koji je koncem aprila ove godine, u Donjoj Gradini, na obilježavanju sjećanja na žrtve ustaškog zločina genocida u NDH, kazao da Hrvatska na svom tlu dopušta "metastaziranje ustaške ideje".

 

Dodik je na toj komemoraciji kazao kako je on "dijete Kozare odgajano na mitu o stradanjima" čiji je Jasenovac samo jedan dio.

 

"Da su imali dovoljno vremena pobiti sve naše pretke to bi uspjeli jer su imali ozbiljnu želju to uraditi", kazao je Dodik ustvrdivši kako su ustaše ustrajno ubijale Srbe "na bazi onoga što ih je učio Strossmayer i mnogi drugi". Nije ponudio pojašnjenje kakve veze s ustašama i NDH ima biskup Josip Juraj Strossmayer poznat po ekumenizmu i poticajima da Hrvati iskreno surađuju s drugim slavenskim narodima.

 

 

 

Dodik je najavio je da neće biti odustajanja u borbi protiv namjere Hrvatske da odlaže nuklearni otpad na Trgovskoj gori na granici sa RS i BiH i da će, ukoliko bude potrebe, biti korištene regionalne i međunarodne pravosudne instance u rješavanju tog problema.

 

Dodik je rekao da će biti nastavljeni i politički dogovori o tom pitanju.

 

On je podsjetio da je Predsjedništvo BiH prije godinu i po dana donijelo odluku u vezi sa ovim problemom i da je zatražilo od Hrvatske da preispita svoje namjere.