Dodik zadovoljan postignutim dogovorom: OSA ostaje Bošnjacima, SIPA ide nama

sa

Nakon sastanka koalicionih partnera na državnom nivou medijima se obratio i predsjednik RS i lider SNSD-a. Naime, sastanak je održan u Istočnom Sarajevu, a razgovarano je podjeli pozicija. Kako je kazao postignut je dogovor o ministrima i zamjenicama u Vijeću ministara BiH te da se sada samo čekaju provjere. Istaknuo je da zadovoljan postignutim dogovorom.

Dodao je kako je danas bila prilika da se razgovara sa ljudima i istaknuo je da sve ide dobro.

“Očekujem da neće biti nikakavih problema. Raspoređene su i pojedine sigurnosne institucije. OSA će ostati Bošnjacima, SIPA nama, a Granična policija Hrvatima”, kazao je Dodik.

Dodik je još jednom kazao kako je zadovoljan postignutim dogovorom.

Također, osvrnuo se i na reakciju Evropskog parlamnta povodom obilježavanja neustavnog dana RS. Oni su pozvali na uvođenju sankcija Miloradu Dodiku.

“Svake godine obnavljaju zahtjev. Što se mene lično tiče nema nijedan razlog da ima konflikta između mene i EU, ali pod uslovom da RS bude vidljiva u kapacitetu koji ima u Ustavu BiH i Mehanizmu koordinacije. Ako oni to žele dovesti u pitanje, neka izvole”, kazao je Dodik.

Podsjetimo, lider NiP-a Elmedin Konaković u izjavi za medije je večeras rekao da od šest ključnih sigurnosnih institucija, u pet sjede ljudi kojima su davno istekli mandati.

“Pozicije će pripasti “Osmorci” navodeći OSA-u, Koordinacija za rad policijskih tijela i ono što je do sada bilo na ovoj našoj strani”, kazao je Konaković.