Dok član Predsjedništva BiH peče vola i otvara benzinsku pumpu, a Bakir Izetbegović mijenja mlade za robote, naše komšije ostvarile svoj hrvatski san

USK

Hrvatski san ostvaren, otvoren Pelješki most

Foto: USK info

 

Most, čija je cjelokupna čelično-betonska konstrukcija ispod i iznad vode zajedno teška kao 30 Eiffelovih tornjeva, financiran je iz EU-ovih fondova s bespovratnih 357 miliona eura (85 posto troškova), a na njemu je tijekom deset godina radilo nekoliko vlada.

Pelješki most prelazi preko morskog tjesnaca širine 2140 metara, dug je 2404 metra, s plovidbenim profilom ispod mosta 200 puta 55 metara, svečano je otvoren i tako ostvaren hrvatski san.

U Bosni i Hercegovini svečano otvorena benzinska pumpa

Dok naše komšije ostvaruju svoje snove, član Predsjedništva Milorad Dodik svečano je otvorio benzinsku pumpu na Manjači nedaleko od Banje Luke, sa sedmoricom svećenika Srpske pravoslavne crkve koji su blagoslovili pumpu.

I ne samo da je Dodik otvorio pumpu, pripremljeno je slavlje na samoj benzinskoj pumpi pa su tako samo par metara od agregata za točenje goriva postavljeni dugi stolovi i šator, kao na vašaru. Odmah pored agregata za gorivo postavljeni su visoki stolovi na kojima su uzvanici konzumirali iće i piće.

Istovremeno se na ražnju vrtio bik, a na benzinsku su doveli i pjevača.

Na posebno izdvojenom stolu, tik uz zatvoreni dio benzinske, sjedio je Dodik i u jednom trenutku održao govor.

Benzinskoj je poželio dobre poslovne rezultate, a ljude je pozvao “da prođu tuda i naspu gorivo” uz opasku: “Moramo jedni drugima pomagat’“.

“Ja ću vam sam’ jednu stvar reći, Republika Srpska je stabilna i sigurna. Ne može nam ni'ko ništa, jači smo od sudbine”, rekao je Dodik i dobio gromoglasni aplauz na benzinskoj.

U Bosni i Hercegovini mladi će se nadoknaditi robotima

Osim napredka BiH otvaranjem benzinske pumpe, u međuvremenu, predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva, Bakir Izetbegović je na govoru kojeg je održao u Hadžićima između ostalog izjavio da će mlade ljude biti potrebno nadoknaditi robotima.

Na njegovu izjavu brojni su komentari na društvenim mrežama i, upravo nakon ovakvih izjava političara, sve češće možemo čuti rečenicu: “Odavde treba ići”.

“Nemoj da bi slučajno povećao plaće, smanjio cijene pa da narod ne ide. Ali dobro, obećao je 100.000 radnih mjesta, zaposlilo se i više, ali u inozemstvu. Bravo legendo, samo nastavi tako“, jedan je od ironičnih komentara.

“Kako je krenulo i roboti će ganjati vize da bježe”, kaže još jedan korisnik društvenih mreža.

“Zamisli izjaviš ovo, odeš na kavu i ručak, završiš s poslom i dođeš kući, prilegneš i upališ TV, i vidiš da si ovo izjavio u Bosni i Hercegovini u izbornoj godini kada se boriš biti liderom države. Gledaš ovo i ne pitaš se jesi li normalan”, razočarano će građanin BiH.

I Unsko-sanski kanton pomaže napretku Bosne i Hercegovine i samog Kantona, kako bi nam mladi što manje odlazili, pa vam donosimo fotografije samog napretka.

Ovako izgledaju “fiskalni računi” izdati u nekim od restorana u okolici Bihaća i Bosanske Krupe koji se dijele po socijalnim mrežama ovih dana.

 

račun
račun
Izvor: