Dok je Jovanović bio u bolnici i liječio se od korone maltretirali mu suprugu?

.
D. I. je pokušao preuzeti kliniku i sve prihode je preusmjerio na svoj račun. I tužilaštvo se oglasilo o ovom događaju..

 

Čedomir Jovanović je jučer, kako su prenijeli mediji, po izlasku iz bolnice napao D. I. vlasnika privatne klinike za fizikalnu terapiju. 

Prema pisanju Starta, napad je uslijedio nakon što je lider LDP-a, po izlasku iz bolnice, saznao da su maltretirali njegovu suprugu Jelenu dok je on bio na liječenju.  

 

D. I. je ispričao policiji "da je iz crnog džipa izašao političar Čedomir Jovanović i napao ga reketom za tenis".

 

Međutim, D. I. nije vlasnik ovog centra, već supruga Čedomira Jovanovića, Jelena.

 

Kako navodi Start, Jelena Jovanović je, da bi registrirala centar koji se bavi fizioterapijom (Food and Fizio) angažovala kumče D. I. inače fizioterapeuta, koji je do tog angažmana radio u jednoj od igraonica. 

 

Tužilaštvo o ''napadu Čedomira Jovanovića na vlasnika klinike''

 

Po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu, policija provjerava događaj u kojem je lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović navodno napao vlasnika Centra za fizikalnu terapiju "Fizio centar" na Novom Beogradu.

 

"Vrše se provere događaja, u toku je prikupljanje obaveštenja od svih prisutnih lica, pribavlja se medicinska dokumentacija za lice kome su nanete povrede i uzimaju video-snimci", rekla je portparol Tužilaštva Maja Delić za Tanjug.

 

Ona je naglasila da krivični postupak još nije započet, a da će o daljem postupanju biti odlučeno kada policija obavi sve naložene provjere.

 

Pored toga, dodala je Delić, vrše se i provjere da li je Jovanović nakon što je izašao iz bolnice, gde je bio na liječenju od kovida-19, prekršio karantin, odnosno da li mu je karantin naložen.

 

Pravni zastupnik "Fizio centra" izjavio je za Nova.rs da je Jovanović njegovom klijentu nanio teške telesne povrede.

 

Jučer je jedan uposlenik Food and Fizio centra koji je inače zadužen da zaključava prostor, pozvao Jovanovaća i kazao mu: "Promijenili su brave, izbacili me i poručili Vam da se javite sljedeće nedelje, da porazgovarate".

 

Sve račune i kompletan prihod centra koji prosječno iznosi 15 hiljada eura mjesečno D. I. preusmjerio na svoj račun dok je Jovanović bio u bolnici i liječio se od korone. Saznavši za pokušaj preuzimanja klinike, vozilom je došao pred kliniku. Teniskii reket, koji se prvi našao pri ruci Jovanoviću, vlasništvo je njegove kćerke Anđelije, i upotrebljen je u napadu na D. I. i još jednu osobu. 

 

Nakon napada, Jovanović je, navodno, sam pozvao policiju.