DOPREDSJEDAVAJUĆI GV CAZIN MUSTAFA RUŽNIĆ: Ovo je vrijeme kada treba da se osjeti posebna snaga i sposobnost mijenjanja na bolje

Home

DOPREDSJEDAVAJUĆI GV CAZIN MUSTAFA RUŽNIĆ: Ovo je vrijeme kada treba da se osjeti posebna snaga i sposobnost mijenjanja na bolje

Dopredsjedavajući Gradskog vijeća Cazin, mr. Mustafa Ružnić uputio je u povodu Kurban-bajrama, čestitku svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti u BiH i dijaspori:

 

Dani Kurban bajrama su dani produhovljenja u kojima učvršćujemo i oplemenjujemo naše porodične veze i veze s našim prijateljima i komšijama. Poruka Bajrama je univerzalna poruka o razvijanju i jačanju međuljudskih odnosa kroz snagu praštanja, pomirenja i suživota.

Bajram je praznik koji u sebi sadrži elemente općeljudskog i univerzalnog, naslijeđe i znak vremena, kojem svaka nova generacija dodaje pečat svog trajanja i time svjedoči snazi i duhu koji se prenosi vjekovima.

Također, jedna od univerzalnih poruka Kurban bajrama je radost dijeljenja. Zajedništvo kroz dijeljenje i poštivanje ideje tolerancije. Ovo je vrijeme kada treba da se osjeti posebna snaga i sposobnost mijenjanja na bolje, kada se uspostavlja i širi duh dogovora i razumijevanja.

Kao vjesnik pobjede nad iskušenjima, Bajram uspostavlja ravnotežu između materijalnih i duhovnih vrijednosti. Činjenje dobrih djela koje inspirišu bajramski dani, ujedno promovišu zajedničke civilizacijskevrijednosti.Slijedimo te vrijednosti jer su siguran put u bolju i sretniju budućnost BiH i svih njenih građana“.

 

DOPREDSJEDAVAJUĆI GV CAZIN

Tagovi
Topic
Objavljeno: Čet, 31/08/2017 - 09:41

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top