Dr. Derviševiću prijeti otkaz iz KCUS-a zbog Zahiragića!?

Uglednom doc. dr. Almiru Derviševiću prijeti otkaz jer je kao dežurni ljekar ambulante Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), a koji radi na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju, konstatirao povrede pacijentu Melisu Aščiću, koji mu se javio zbog bolova u vilici.

Provjera nalaza

Ne bi dr. Dervišević bio na tapetu za odstrel direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović da nalazom koji je napisao nije potvrdio povrede koje je Aščiću nanio kadar i uzdanica SDA Haris Zahiragić.

Naime, zadatak da se obračuna sa dr. Derviševićem, iako je samo radio svoj ljekarski posao, dobila je Enra Suljić, desna ruka menadžerice KCUS-a, a koja je inače direktorica Instituta za naučnoistraživački razvoj (NIR).

- Po nalogu direktorice Izetbegović Enra Suljić provjerava nalaz koji je doc. dr. Derviševic napisao Aščiću, koji je u ambulantu KCUS-a došao s jakim bolovima u vilici, a nakon što ga je šakom u predjelu donje vilice udario Haris Zahiragić. Izetbegović je zaprijetila da će doktoru koji je napisao ovaj nalaz dati otkaz – tvrdi naš izvor (ime i prezime poznato redakciji).

 

  • Suljić i Izetbegović: Dvojac od kojeg strahuju ljekari

    Suljić i Izetbegović: Dvojac od kojeg strahuju ljekari

Izetbegović je ovako bahato reagirala nakon što je  jučer objavio iskaz Aščića, koji je ispričao da ga je u aprilu prošle godine nekoliko dana prije održavanja Skupštine Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS) šakom nokautirao Zahiragić, koji je inače kandidat SDA za Skupštinu Kantona Sarajevo.

Aščić je u fizičkom napadu koji je doživio zadobio frakturu vilice, i to samo zato što se suprotstavio ovom SDA-ovcu kojem nije odgovaralo da za predsjednika Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS-a) bude imenovan neko ko nije blizak ovoj stranci. On je insistirao da tu poziciju, koju je do tada on obnašao, dobije Merim Serdarević, koji je također blizak SDA.

Mete i žrtve

No, nije ovo jedini slučaj da direktorica Izetbegović kažnjava sve koji urade nešto što nije po njenoj volji. Njena meta i žrtva bili su ugledni ortopedi prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, dr. Semin Bećirbegović, dr. Mirza Biščević, dr. Hasan Tanović, dr. Sanko Pandur... i mnogi drugi koji su zbog pritisaka direktorice bili primorani napustiti KCUS.

Iz KCUS-a bez odgovora 

Na upit koji smo jučer poslali KCUS-u o prijetnjama i istražnim radnjama nad doc. dr. Derviševićem, do zaključenja nismo dobili odgovor.