Dragan Čović jučer boravio u Bihaću

Jučer je Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a, boravio u posjeti Bihaću gdje ga je dočekao predsjednik Županijskog odbora Franjo Jurić i ostali predstavnici HDZ-a Bihać.

Posjeta je počela boravkom u Katoličkom školskom centru ”Ivan Pavao II” gdje se Čović sastao sa direktorom i uposlenicima Centra, koji su ga upoznali s novim informacijama u vezi sa problemima u financiranju ove obrazovne ustanove koja je, prema riječima domaćina, otvorena svima bez obzira na nacionalnost i koju trenutno pohađa 500 učenika po osnovnoškolskom odnosno srednjoškolskom programu.

Svoju posjetu Bihaću, Čović je nastavio polaganjem vijenaca za poginule branitelje u groblju Žegar i posjetom župniku fra Boni Tomiću, koji je predsjednika Čovića i gospođu Krišto upoznao sa svojim radom i djelovanjem u župi ali i općenito životu katolika ovoga kraja.

Posjeta Bihaću završena je obilaskom Nacionalnog parka Una a posjeta Bihaću iskorištena je da delegacija u povratku posjeti Drvar i Bosansko Grahovo.