Dragan Mektić: Dodik je ucijenjen čovjek i mora da pristaje na sve i svašta!

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić tvrdi da je srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik "ucijenjen čovjek", te da zbog straha od kažnjavanja za kriminal i korupciju sada pristaje na "sve i svašta".

Komentarišući za Insajder najnoviji teški incident sa Hrvatskom u vezi s ilegalnim prebacivanjem dvojice nigerijskih studenata iz te zemlje na teritoriju BiH, Mektić kaže da bi bilo normalno da se o tome, sa pozicije člana Predsjedništva BiH, oglasio i "veliki hrvatski prijatelj" Milorad Dodik.

- Već mjesecima govorim da se Hrvatska po tom pitanju ponaša ne samo nekorektno, već i siledžijski i nezakonito. To smo dokumentovali na razne načine, potkrijepili dokazima i činjenicama. Više puta smo se žalili i evropskim institucijama zbog takvog ponašanja Hrvatske prema migrantima i ne znam šta više možemo da učinimo. Čak je i Evropska unija više puta osuđivala i pozivala Hrvatsku da prestane sa takvim ponašanjem. Oni su čak u nekoliko navrata povrijedili teritorijalni integritet BiH, ilegalno prebacujući migrante na našu teritoriju - kaže Mektić.

On dodaje da je bilo očekivano da se o navedenom incidentu s Nigerijcima oglasi i srpski član Predsjedništva BiH.

- Međutim, to se neće dogoditi jer Dodik štiti hrvatske interese. Vidjeli smo to na primjeru Pelješkog mosta, pa i Trgovske gore da Dodik, zapravo, štiti nacionalne interese Hrvata i Hrvatske i da u tim slučajevima direktno radi na štetu BiH. A onda se on nađe pozvan da priča o migracijama, prosipa demagogiju i pokušava da soli pamet. Iako je u slučaju Nigerijaca u pitanju krupan međudržavni incident, on neće da se oglasi.

Dodik je nedavno potpisao i da se u BiH vrate ljudi sa sirijskog ratišta bez ikakvog objašnjenja i konsultacija s bezbjednosnim agencijama. On to radi zbog toga što je pritisnut i ucijenjen raznim dokazima o kriminalu i korupciji, što mu je zaprijećeno da će se s tim izaći u javnost i da će se pokrenuti procedura za njegovim procesuiranjem. Zato sada pristaje na sve i svašta. Dodik je ušao u fazu podaničke politike koja je katastrofalna po srpski narod - kaže Mektić.

OSLOBOĐENJE PORTAL