Drama u Srebrenici: Nepokretnu staricu iz stana u plamenu spasile komšije

Milici Simić ukazana je ljekarska pomoć u lokalnom Domu zdravlja te je upućena na zbrinjavanje u zvorničku bolnicu

Milica Simić, nepokretna starica, spašena je u posljednji trenutak nakon što je danas oko 14 sati izbio požar u njenom stanu na osmom spratu zgrade u srebreničkom naselju Panađurište. 

Prema prvim informacijama, Simić je spašena zahvaljujući brzoj reakciji komšija. Simić, koja živi sama, ukazana je ljekarska pomoć u lokalnom Domu zdravlja te je upućena na zbrinjavanje u zvorničku bolnicu.

Kako je za „Avaz“ kazala dežurna doktorica srebreničkog Doma zdravlja Lidija Perić, Simić je zadobila teške opekotine, ali je van životne opasnosti i počela je komunicirati.

Po javljanju o požari, radnici „Elektrodistribucije“ odmah su isključili struju u cijeloj zgradi, dok su vatrogasci gasili požar u stanu. Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da je požar izbio u kuhinji, gdje je bila peć na drva za zagrijavanje stana.

Brzom intervencijom srebreničkih vatrogasaca požar je lokaliziran, a zatim i ugašen te je spriječeno širenje vatrene stihije na ostale stanove u zgradi. Dim je ispunio stubišta pa su stanari čekali ispred zgrade da se dim raziđe da mogu ući u svoje domove.

Vatrogascima je posao otežavala činjenica da su hidranti u zgradi bili neispravni te su morali stavljati nastavke vatrogasnih crijeva s cisterni.

Uzrok požara nije poznat.

Izvor: