Draško Stanivuković žestoko napao Dragana Lukača u Banja Luci: “Zašto nema incidenta u zapisniku? Kao da je sletio leptirić”

drasko
Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković zatražio je danas na sjednici NSRS da u zapisnik uđe incident koji se desio na prethodnoj sjednici, odnosno 23. decembra 2019. godine, kada ga je tokom sjednice udario ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

Stanivuković je na današnjoj sjednici prijavio povredu poslovnika.

“Naš klub nakon što je pročitao ovaj zapisnik predlaže da se u isti zapisnik konstatuje da je ministar unutrašnjih poslova udario narodnog poslanika. To je naš prijedlog i nema nigdje evidentirano u zapisniku sa te sjednice. I to je sramotno. Molim vas da uvažite taj prijedlog kojeg u ime kluba poslanika PDP-a predlažem, jer sam bio žrtva jednog takvog ponašanja. I dalje ovaj čovjek sjedi na istom mjestu i zato ovaj natpis ispred mene. I ispred svih nas. Biće uvijek dok god ovaj čovjek ne ode sa tog mjesta. Ja vas molim da to bude konstatovano jer je to najveći incident koji je bio u Skupštini Republike Srpske za vrijeme njenog postojanja. Nigdje nije konstatovano – kao da se nije desilo, kao da je leptirić sletio na nečije rame pa ne treba da se konstatuje”, rekao je Stanivuković dok je ispred njega stajao natpis “Smjena Lukača”.

Šef Kluba poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) Miladin Stanić je također prijavio povredu poslovnika te zatražio isto kao i Stanivuković: da se izmijeni zapisnik sa prethodne sjednice u dijelu koji se odnosi na incident.

“Kad dodate i to u zapisnik, onda tražim da se raspravi o zapisniku i da ga usvojimo. Donesite u zapisnik činjenicu da je bio incident zašto je to preskočeno? Zašto to nema u zapisniku?”, upitao je Stanić te zatražio pauzu na kojoj bi se to trebalo promijeniti – prenio je N1.