Drugo polugodište u USK počinje 7. februara: Nastava će se odvijati online jer nema grijanja!

.
Preporučuje se poštovanje svih epidemioloških mjera

 

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona (USK) saopćila je da nastava za drugo polugodište u aktuelnoj školskoj godini će početi u ponedjeljak, 7. februara.

- Obavještavamo sve odgojno–obrazovne ustanove da nastava u 2. polugodištvu 2021/2022 godine počinje u ponedjeljak 7. februara 2022. godine. Realizacija nastavnog procesa će se odvijati u skladu sa Instrukcjom o organizaciji odgojno–obrazovnog rada u osnovnim i srednjim školama na području USK za školsku 2021./2022. godinu.

 

Odgojno obrazovne ustanove koje zbog nedostatka energenata u centralnim ili područnim školama ne mogu započeti nastavu u 2. polugodištu u školskim objektima, daje se preporuka da primjenjuju model online nastave dok se ovo pitanje ne riješi - saopćeno je iz Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK.

Dodaju da se preporučuje poštovanje svih epidemioloških mjera.

- U slučaju povećanja broja učenika pozitivnih na Covid-19, p0otrebno je da se primjenjuju uputstva koja su ranije bila na snazi, odnosno da se pojedinačna odjeljenja povlače na online model nastava ako se situacija s brojem zaraženih učenika pogorša - zaključuje se.

FOTO: ILUSTRACIJA