Cazin: Držao psa bez nadzora pa ugrozio jedno lice

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 2 stepena Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 99,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata imala je dvije intervencije. Krivičnih djela nije bilo, dok je javni red i mir remećen jednom, u ulici Bolnička, gdje je došlo do držanja psa bez nadzora što je dovelo do napada životinje na jedno lice (prema Gradskoj odluci). 

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na lokalnom putu u Čizmićima došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovalo 1 m/v. Na vozilu je pričinjena materijalna šteta dok povrijeđenih lica nije bilo.

Vatrogasci su imali mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 59 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta.

U području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima zbog aktiviranja klizišta u Ulici dr. Irfana Ljubijankića došlo je do pucanja vodovodne cijevi i prekida u isporuci vode za navedeno područje. Sanacija je u toku, a saobraćaj na ovoj dionici je već duži vremenski period obustavljen i vozi se alternativnim pravcima.

Što se tiče elektrosnabdjevanja, zbog planiranih radova Podružnice Elektrodistribucija Bihać - PJD Cazin na elektroenergetskim objektima dana 08.11.2019. godine u vremenskom periodu od 09:00 do 14:00 sati bez napona će biti kupci sa trafo područja Kržalići 2-Pivnice, a u periodu 08:45-09:00 sati i 13:45-14:00 sati bez napona će biti kupci sa trafo područja Vodovod Ljubijankići.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno na širem području Doboja i Gračanice, te ponegdje uz rijeke Savu, Vrbas i Lašvu. U istočnim krajevima kolovoz je mjestimično mokar zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Kladanj-Olovo, tunel Karaula zatvoren je za saobraćaj, a vozila saobraćaju preko starog prevoja Karaula.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk tokom dana od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog izvođenja završnih radova na asfaltiranju od 08 do 15 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Bijele Vode-Šabići na Bjelašnici. Saobraćaj se za vrijeme obustave preusmjerava na alternativne pravce.

Na regionalnom putu Bihać-Skočaj (dionica Zavalje-Međudražje), zbog asfaltiranja od 07 do 20 sati saobraćaj će biti obustavljen.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo autoput A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, kao i magistralne puteve: Kladanj-Stupari, Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Doljani-Metković, Lanište-Ključ i Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac).

U većem dijelu naše zemlje saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na učestale odrone

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Dani vikenda su pred nama, tako da očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH, tako i na graničnim prelazima.

Izvor: