Državna prvakinja Merjem nema novac za odlazak na Svjetsko prvenstvo, otac se oglasio

.
Merjem Džafić iz Gračanice, prvakinji Bosne i Hercegovine u šahu za mlađe uzraste upitan je odlazak na Svjetsko prvenstvo u Egipat zbog nedostatka finansijskih sredstava. Ovo je potvrdio i otac djevojčice, Jakub Džafić.

 

Naime, kako nam je pojašnjeno niko se nije odazvao na molbu za sponzorstvo.

“Moramo vas obavijestiti da Merjem najvjerojatnije neće nastupiti na svjetskom prvenstvu u Egiptu, jer nam se niko nije odazvao na Zahtjev/Molbu za sponzorstvo, a polahko ističe vrijeme za uplatu sredstava organizatoru, za registraciju, putovanje, hotel, rok je do 24. 08. Iako je Merjem apsolutna federalna i državna prvakinja, koja je ova dva takmičenja osvojila bez ijednog poraza, Merjem neće predstavljati Bosnu i Hercegovinu, a na velikom takmičenju BiH će predstavljati drugoplasirana sa državnog prvenstva Lucija Galić, jer su Luciju podržali poduzetnici iz Širokog Brijega te Široki Brijeg. Moram još napomenuti da je Merjem osvojila i dva međunarodna takmičenja na kojim su nastupale i takmičarke iz Hrvatske i Srbije što pokazuje da je Merjem u svojoj konkurenciji najbolja i u cijeloj regiji”, naveo je otac na svom Facebook profilu.

Potom je dodao:

“Tako se mi ophodimo prema našim talentima, tako gasimo i ubijamo njihovu volju, što se akobogoda, poznavajući Merjem, neće desiti u njenom slučaju. Merjem će akobogda nastaviti raditi, učiti i voljeti našu Bosnu i Hercegovinu! Svijet voli svoje pobjednike, ali ne i mi, zbog toga smo tu gdje jesmo”.

U razgovoru za naš portal Jakub Džafić je kazao kako je poslao i molbu Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, ali da odgovor nije nikada dobio.

“Kao roditelj sam istaknuo svoju djevojčicu. Mi imamo još jednog prvaka koji treba da ide na Svjetsko prvenstvo. Oni su malo stariji, pa su navikli da se niko ne javi. Burno sam reagirao”, kazao nam je Džafić.

Između ostalog je kazao:

“Na stranicama Predsjedništva sam pronašao kontakte i odmah sam poslao molbu. Nemam drugi način da dođem do njih. No, odgovora nema”, kazao nam je Džafić.