Dubioza kolektiv: “Himna generacije” – novi singl i spot!

Home

Dubioza kolektiv: “Himna generacije” – novi singl i spot!


“Himna generacije” prvi je singl “Dubioze kolektiv” s novog albuma koji će svijetlo dana ugledati krajem ove godine.

– Nakon što nas godinama neosnovano optužuju da predstavljamo `legitimni glas izgubljene generacije` mi smo odlučili da konačno zloupotrijebimo tu kvalifikaciju i napravimo prigodnu muzičku numeru na tu temu. Na ovim prostorima je omiljena sportska disciplina – sekiracija na duge staze – dovedena do savršenstva i ova regija je dala niz svjetskih šampiona u super-teškoj kategoriji. Sekiramo se neselektivno, neprekidno i prilikom sekiracije ne diskriminišemo teme po važnosti i mogućem uticaju na vlastite živote. Sekira nas sve – od ugroženosti južnoameričkih prerijskih oposuma do mogućeg termonuklearnog rata na korejskom poluostrvu, od izbora Trumpa za predsednika SAD-a do izbora na tamičenju za najveći pjevački talenat mjesne zajednice Zabrđe. Ako su neke manje važne ljudske opsesije poput ljubavi prema ženama ili alkoholu opjevane u bezbroj pjesama – onda i ljubav prema sekiraciji zaslužuje makar jednu – poručuju iz Dubioza kolektiva

Spot za pjesmu “Himna generacije” sniman je u Sarajevu, a u snimanju spota učestvovalo je 400 statista volontera koji su se javili na poziv benda objavljen putem društvenih mreža. Ovo je bilo jedno od najmasovnijih snimanja na području sarajevskog kantona još od epskih prizora iz filma “Valter brani Sarajevo”. Za potrebe snimanja, u nekoliko je navrata blokirana glavna gradska saobraćajnica što je naravno izazvalo dodatnu “sekiraciju” vozača koji su bili pogođeni obustavama prometa.

Trenutno se bend, statisti i ekipa koja je snimala spot sekiraju kako će se spot svidjeti gledaocima i koliko će pregleda imati na YouTube-u.

U pauzama između sekiranja, “Dubioza kolektiv” nastavlja s koncertima, pa ih publika može “uhvatiti” na nekom od koncerata koji su zakazani za ovo ljeto u regionu, a 17.11. možete ih videti na velikom koncertu u Zagrebu, u Domu sportova.

Objavio: Tue, 30/05/2017 - 21:57

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top