Dubrovnik potresa priča o vršnjačkom nasilju: "Nemaš više nikoga, umri i ti"

Dubrovnik ovih dana potresa priča o jezivom vršnjačkom nasilju.

Posljednja dva dana tim gradom šire se odvratne poruke koje dobila djevojčica koja je ostala bez majke prošle sedmice u saobraćajnoj nesreći.

Poruke je nesretna djevojčica dobila na društvenim mrežama, a anonimni pošiljatelj, vjerovatno vršnjak ili vršnjakinja, na najodvratniji način se naslađuje zbog tragedije u porodici, uz strašne uvrede.

"Hahah nemaš ni mamu ni tatu i sad ideš u dom. Neka ti, tako ti i treba, hvala bogu što si izgubila roditelje, sad nemaš više nikog. Još samo da ti sestra umre i to je to, ali bolje da i ti umreš prije nje, droljo. Ne želim te više gledat, odvratno fuj, a ovi ljudi šta te žale su debili kojima je žao tebe jer nemaš roditelje ni nikog samo sestru koju ćeš uskoro izgubit jer će nju posvojit a tebe ne ahaha. Umri d*oljo", samo je dio stravičnih gadosti koje je neko poslao djevojčici.

444

Iako se u porukama spominje da je djevojčica ostala bez oba roditelja, kako saznaju hrvatski mediji, to nije tačno. Djevojčica neće završiti u domu nego će o njoj brigu preuzeti otac i drugi članovi porodice.

Policija provodi kriminalističko istraživanje

Glasnogovornica dubrovačke policije potvrdila nam je istinitost poruka i rekla da je policija uključena u čitav slučaj.

"Policija je došla do saznanja o tom događaju, iako nije podnesena službena prijava. Provodimo kriminalističko istraživanje. U pitanju je događaj u koji je uključena maloljetnica, zbog čega ne možemo iznositi nikakve detalje o istraživanju koje provodimo. No, radimo izvide i provodimo kriminalističko istraživanje", rekla je zaIndex.hr glasnogovornica Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Poruke su se brzo počele širiti Dubrovnikom, a sadržaj je mnoge uznemirio, piše Dubrovački Dnevnik.

Pišu i da su dubrovačke majke na društvenim mrežama podijelile te poruke te upozorile roditelje da obrate pažnju, provjere što njihova djeca rade, provjere sadržaj na njihovim mobilnim telefonima i iskreno porazgovaraju s njima o vršnjačkom nasilju.

Dio majki na društvenim mrežama tvrdi kako su o navedenom već obaviješteni pojedini direktori i profesori u osnovnim školama.