Dva dana preko 200 bajkera uživalo na Motorijadi u Velikoj Kladuši

asd
Nakon jednogodišnje pauze zbog pandemije korona virusa, proteklog su vikenda (u petak i subotu) u krugu Transporta u naselju Polje, u organizaciji Moto kluba “Hrnjica” održani 15. po redu moto susreti ili motorijada.

Prema informacijama organizatora, ovogodišnjim moto susretima prisustvovalo je oko 30 moto klubova iz Hrvatske, Austrije i Italije ali i veliki broj posjetilaca, ljubitelja motora. U defileu velikokladuškim ulicama učestvovalo je preko 200 motociklista.

Uz dobro vrijeme, za dobro raspoloženje bajkera i prisutnih gostiju u petak se brinuo „Elli band“ iz Bihaća, a u subotu rock band „Deminutiv“ iz Prnjavora.

Moto igre su, također, privukle pažnju prisutnih, a odvijale su se kroz tri discipline: bacanje guma, guranje bale sijena i spora vožnja.  Pravi akrobatski show priredio je Dejan Špoljar, najpoznatiji i najbolji akrobata ili stunter na motoru s naših prostora.

Prisutni su mogli uživati i u pjena partiju te besplatnom grahu pripremljenom za sve bajkere i ostale koji su prisustvovali.

Iz MK “Hrnjica” su se zahvalili svim bajkerima i posjetiocima moto susreta kao i brojnim sponzorima koji su svojim donacijama omogućili održavanje 15. po redu motorijade u Velikoj Kladuši. Generalni sponzor bila je Općina Velika Kladuša.