Dva krivična djela i saobraćajka u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Prema informaciji iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša, isporuka električne energije je uredna.

Vodosnabdijevanje je stabilno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražila su 53 pacijenta, od kojih je jedan upućen na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Amra Zulić i Aida Dedić.

Dva krivična djela, tri narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu evidentirani su u protekla 24h na području općine Velika Kladuša. U nezgodi nije bilo povrijeđenih lica.

Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Grahovića, nije imala intervencija.

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je u jutarnjim satima smanjena zbog magle. Molimo vozače da budu maksimalno oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise. Vozače teretnih vozila molimo da se nakratko isključe iz saobraćaja, kada iza sebe primjete dužu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

U toku su radovi na polaganju završnog sloja asfalta na dionici magistralnog puta Bihać-Kamenica, tako da se od 07 do 19 sati saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu Bihać-Vrkašić-Kamenica.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška,Gradina, Velika Kladuša, Izačić i Hum. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Danas sunčano i vruće. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 30 do 36, na jugu do 39 °C.

Biometeorološka prognoza je relativno povoljna usljed toplotnog vala koji će se, osim u dijelu Hercegovine, širiti i na sjeveru Bosne. Dugotrajni period visokih temperatura nepovoljno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Sa odmicanjem dana će biti sve toplije, a pojačan osjet sparine u poslijepodnevnim satima mogao bi izazvati reakcije u vidu glavobolje, dekoncentracije i malaksalosti, stoga je neophodno maksimalno reducirati boravak na otvorenom, izbjegavati duže izlaganje suncu i jače fizičke napore. Manjak svježine tokom noći također će uzrokovati probleme sa snom.