Dva krivična djela u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Od 11:00 do 12:00h bez električne energije biće trafopodručje Stabandža, najavljeno je iz Podružnice “Elektrodistribucije” Bihać. Na ostalom području isporuka električne energije je uredna.

Vodosnabdijevanje je stabilno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su dva krivična djela i dva narušavanja javnog reda i mira. Saobraćajnih nezgoda nema prijavljenih.

Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Okanovića, imala je mirna protekla 24h.

45 pacijenata zatražilo je pomoć Hitne službe Doma zdravlja, od kojih su dva upućena na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Amra Zulić i Abdulah Fazlić.

Stanje na putevim i vremenski bilten za 30. maj:

Zbog nestabilne vremenske situacije i povremenih padavina savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Danas i naredna dva dana (30.05.-01.06.) u terminu od 09 do 14 sati planirana je zamjena rasvjete u tunelu Karaula (M-18 Olovo-Kladanj), zbog čega će se saobraćati usporeno, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini jutro sunčano, a u ostatku dana pretežno oblačno. Od sredine dana u Hercegovini se očekuju pljuskovi i grmljavina. U sjevernim, sjeverozapadnim i centralnim područjima Bosne su lokalno moguće intenzivnije padavine, što može uzrokovati pojavu bujica. Dnevna temperatura od 18 do 24, na jugu do 28 °C.

Slično kao u proteklom periodu, nestabilno vrijeme praćeno padavinama, ponajviše će uticati na lošije raspoloženje većine populacije. Kod hroničnih bolesnika su moguće nešto izraženije tegobe. Opća slika djelimično povoljnija u Herce