Burna 24 sata: Dva lica povrijeđena prilikom fizičkog napada na Ostrošcu

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 06:00 sati izmjerena je temperatura od 5 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 106,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je pet intervencija. Na Skokovima, u ugostiteljskom objektu Dijamant došlo je do nasilničkog ponašanja tri lica prema jednom. Na Brezovoj Kosi evidentirani su svađa, vika, galama i nepristojno ponašanje, dok je na Ostrošcu došlo do fizičkog napada jednog lica na drugo, pri čemu su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. 

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u Pećigradu je došlo do slijetanja motocikla, a na M4.2, Skokovi, do sudara između 2 m/v, pri čemu je na vozilima pričinjena materijalna šteta, a povrijeđenih lica nije bilo. 

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 100 pacijenata dok je sanitet korišten tri puta.

Vodosnabdjevanje na području Cazina je redovno, bez prekida.  

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan, nema planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na putevima u našoj zemlji danas se saobraća po mjestimično vlažnom kolovozu, uz slabiji promet vozila. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog guste magle. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju.

Za vrijeme praznika smanjen je obim sanacionih radova, a napominjemo da su zastoji mogući na mjestima gdje je postavljena privremena signalizacija, a čije poštivanje je zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog prvomajskih praznika večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području BiH.