Dva nova skutera koja će ojačati Suzukijev asortiman

.
Suzuki je najavio dva nova skutera koji će ojačati njegov asortiman.

Obline, zaobljena – puna LED – prednja svjetla i plišano sjedište dodaju retro štih stajlingu nove Address. Address odiše stilom. Retro izgled se proteže na veliki analogni brzinomjer, dok moderna pogodnost dolazi zahvaljujući digitalnom displeju, koji prikazuje dodatne informacije, uključujući Suzuki Eco Drive Illumination koje pomaže u podsticanju i postizanju ekonomične vožnje.  

Ne samo da je novi, jednocilindrični motor od 124 ccm efikasan i ekonomičan, zahvaljujući Suzukijevoj Eco Performance (SEP) tehnologiji koja optimizira i balansira ekonomičnost goriva i performanse, on isporučuje snažan obrtni moment u rasponima niskih i srednjih okretaja za brzo ubrzanje. Najveći obrtni moment je 10 Nm pri 5.500 o/min, sa vršnom snagom od 8,7 KS pri 6.750 o/min. Prostrani prostor za odlaganje ispod sedišta sa duplim uslužnim kukama plus džep za odlaganje u prednjem delu – gde se nalazi praktična USB utičnica – donose praktičnost, dok udobnost dolazi iz ravnog, dobro podstavljenog sedišta i širokih podnožja. 

Pored Address 125, novi Avenis 125 će dodatno proširiti Suzukijev asortiman skutera i pružiti sportskiju ponudu svom Address 125 kolegi. Umotana oko istog snažnog, ali efikasnog jednocilindričnog motora je oštra, ugaona karoserija. Nešto duži, širi i viši od Addressa, Avenis se ističe u masi upečatljivom prisutnošću na cesti, svojom agresivnom formom, LED prednjim i stražnjim svjetlima i dvobojnom grafikom. Pun LCD ekran informira vozača i, kao i Address, ima Suzuki Eco Drive Indicator, koji pomaže vozačima da izvuku maksimalnu efikasnost. Pored prostora za odlaganje ispod sedišta i džepa za odlaganje, tu su i zgodni pretinci za odlaganje stvari ispred. 

I Address 125 i Avenis 125 biće u prodaji u oktobru.

 

Foto:Timing.ba