Dva požara u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Kladuški vatrogasci su imali dvije intervencije, i u obje se radilo o gašenju šumskog požara, rekao nam je dežurni Kapić. Jedna intervencija bila je u Donjoj Vidovskoj i trajala je od 20.26h do 21.25h. Drugi put vatrogasci su intervenisali od 21.06h do 22.30h na Ćerimovića križu – Vrnograč. 

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas od  09:00 do 15:30h doći do prekida u isporuci električne energije u trafopodručjima  Mrcelji 1 i 2 i Čelinja.

41 pacijent obratilo se za pomoć Hitnoj službi Doma zdravlja. Dežurne doktorice Ajla Husić i Amra Zulić na dalje liječenje uputile su tri pacijenta. Najveći broj pacijenata imao je povišen krvni tlak.

U protekla 24h Policijska stanica Velika Kladuša zabilježila je jedno narušavanja javnog reda i mira.

Uredno je vodonapajanje, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Danas je drugi dan posta, a vrijeme iftara u Velikoj Kladuši je u 18:19h.

Širom svijeta 24. mart obilježava se kao Svjetski dan borbe protiv tuberkuloze s ciljem podizanja svijesti o razarajućim posljedicama tuberkuloze po zdravlje, socijalnu zaštitu i ekonomiju. Ovaj dan se obilježava od 1882. godine, kada je dr. Robert Koch objavio da je otkrio bakteriju koja izaziva tuberkulozu, što je otvorilo  put ka dijagnostikovanju i liječenju ove bolesti. Svjetski dan borbe protiv tuberkuloze 2023. obilježava se s temom  ‘Da! Možemo okončati TB!’.

Stanje na putevima i vremenski bilten

Kolovoz je pretežno suh, a promet vozila pojačan u gradskim centrima. Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja. Treba obratiti pažnju na pješake u naseljenim mjestima, kao i na povećan broj biciklista i motocikista. Zbog sanacije oštećenja na mostu na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su kratkotrajna.

Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jače naoblačenje sa zapada se očekuje tokom noći na subotu. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena.

Strujanje toplog zraka, natprosječne temperature i sparno vrijeme u drugom dijelu dana, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Preporučljivo je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili. U večernjim satima, usljed blizine promjene, opšta slika će se pogoršati, izraženije na sjeveru zemlje. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, reumatskih bolova, promjene raspoloženja, nesanice.