Dva požara u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

U izvještajnom periodu kladuški vatrogasci su intervenisali dva puta. U prvoj intervenciji se radilo o gašenju zapaljenog automobila na Jošama, a u drugoj intervenciji vatrogasci su gasili požar na njivi u naselju Glavica. Ova intervencija je trajala od 16:38 do 17:50.

U protekla 24h na području općine Velika Kladuša  službenici Policijske stanice evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

46 pacijenata zatražilo je medicinsku pomoć u Službi hitne medicinske pomoći u Domu zdravlja Velika Kladuša. Dežurni doktori bili su Arnela Čokić, Ahmed Ryad Dash i Abdulah Fazlić.

Vodosnabdijevanje je uredno, kao i elektronapajanje informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija” i Poslovnice „Elektrodistribucije“.

14. septembra obilježava se Svjetski dan atopijskog dermatitisa s ciljem poboljšanja svijesti i razumijevanja atopijskog dermatitisa. Svjetski dan atopijskog dermatitisa okuplja sve one koji snose posljedice bolesti i potiče ih da podijele svoja iskustva.

Danas pretežno oblačno vrijeme. Kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u Bosni i na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjeren u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 25 do 31 °C.

Opća slika djelimično će se pogoršati. U Bosni nestabilne vremenske prilike praćene povremenim padavinama, kod većine meteoropata može uzrokovati blage tegobe poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije, reumatskih bolova. Povoljna okolnost je da pad temperature neće biti suviše izražen. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

Stanje na putevima

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se nesmetano, uz povoljne vremenske uslove. U poslijepodnevnim satima meteorolozi su najavili kišu, pa vozače molimo da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Obavezno držite odstojanje između vozila i ne zaboravite vezati sigurnosni pojas. Brojne su dionice gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćaja. Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.