DVADESET do KECA pobjednik 2. malonogometnog turnira OMLADINAC KUP 2023.

J

U okviru Malonogometne C-Lige Cazin 2023, ekipa “DVADESET do KECA” ostvarila je svoju prvu titulu nakon pobjede nad ekipom “AUTOMEHANIKA PORIĆ”. Turnir je okupio 24 ekipe, uz dodatnih 10 ekipa koje su se prijavile ponovno. Finalna utakmica je bila izuzetno napeta, a ekipa “DVADESET do KECA” je na kraju slavila.

Ekipa “DVADESET do KECA” je bila predvođena domaćim igračima kao što su Akmadžić, Mizić, Prošić, Delić, Ćatić i Torić, uz dva pojačanja iz susjedne Hrvatske. U finalu su se suprotstavili ekipi “AUTOMEHANIKA PORIĆ” koja se sastojala od poznatih lica iz Tešnja: Hafizović, Bahtić, Halilović, Mujkić i Avdušinović.

Utakmica je započela golom Elmina Prošića za ekipu “DVADESET do KECA”, no ekipa “AUTOMEHANIKA PORIĆ” brzo je izjednačila golom Armina Hafizovića. Rezultat 1:1 nije se mijenjao do kraja utakmice, pa je pobjednik odlučen raspucavanjem penala. U toj penal lutriji, ekipa “DVADESET do KECA” je slavila rezultatom 5:4, osvojivši titulu pobjednika OMLADINAC KUPA 2023.

Treće mjesto osvojila je ekipa GRGA BOYS, sačinjena od igrača iz Travnika i okolice, koja je u polufinalu izgubila od ekipe AUTOMEHANIKA PORIĆ rezultatom 2:1, te automatski osvojila 3. mjesto.

Nagrađeni su i najbolji pojedinci turnira: Najbolji golman je Nermin Akmadžić, najbolji igrač je Ermin Mizić, a posebno priznanje je dobio Elmin Prošić.

Ovaj uspješan turnir završava C-Ligu u Cazinu, a sljedeći turnir, “11. MLADOST CUP 2023 KONJODOR”, održava se u općini Bužim. Izvlačenje parova turnira je 25.08.2023. godine u 19h, a prijave ekipa su i dalje u toku.