Dvije osobe poginule, svjedok opisao stravičan događaj: 'Pokušao je pretjecati i uletio u 'škare'

Dvije osobe su poginule, a tri ozlijeđene, među poginulim je i Cazinjanin

Dvije su osobe poginule,a tri ozlijeđene u velikoj prometnoj nesreći koja se u ponedjeljak oko 14.50 sati dogodila na cesti D6 kod naselja Okić, u blizini Vojnića u Karlovačkoj županiji. Zbog sudara dva osobna automobila i teretnog vozila koji se dogodio na državnoj cesti, i očevida kojeg je provodila PU karlovačka, državna cesta kroz Vojnić satima je bila zatvorena, a vozilo se obilazno cestom D1 preko Krnjaka; kroz naselja Tušilović, Budačka Rijeka, Kolarić, Vojnić i obratno.

Uzrok ove tragedije je najvjerojatnije, kazali su nam neki očevici, odnosno mještani koji su, kada su začuli udarac i lom, dotrčali na mjesto nesreće, pokušaj vozača jednog automobila da pretekne drugo vozilo dok su se kretali iz Karlovca prema Vojniću, prenosi Večernji.

- Vozač je pokušao pretjecati drugo vozilo, ali na krivome mjestu; po punoj crti i u laganom zavoju, tako da je uletio 'u škare' kako bismo rekli. Ostao je stiješnjen između kamiona koji je prevozio trupce i vozila koje nije uspio pretječi. Koliko smo vidjeli, dvoje poginulih je bilo u vozilu koje je pretjecalo, a troje ozlijeđenih osoba bilo je u tamnom karavanu kojega je ovaj što je pretjecao stisnuo uz ogradu. Vozaču kamiona nije ništa, samo je ostao 'zarobljen' na svojoj kabini – ispričao nam je mještanin Okića. Kazao je da su Hitna pomoć iz Vojnića i policija jako brzo došli, ali da osobama u autu koje je pretjecao nije bilo spasa.