Dvije saobraćajke i prekidi isporuke struje u Velikoj Kladuši

kladusa

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Na području velikokladuške općine isporuka električne energije je stabilna. Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

od 08:00 do 15:00h u trafopodručju: Donja Vidovska 1, Donja Vidovska 3, Donja Vidovska 4 i Rašetin Zid

od 08:00 do 08:30h i 15:00 do 15:30h u trafopodručju: Bašići, Pilana Bašići, Donja vidovska 1, Donja Vidovska 3, Donja Vidovska 4, Rašetin Zid, Donja vidovska 2, Omeragići, GSM Jankovac, Gornja Vidovska, Johovica, Johovica 2, Johovica 4, Kudići 3.

61 pacijent zatražio je pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Dežurne doktorice bile su Arnela Čokić i Indira Bukvarević. Na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać upućena su tri pacijenta.

Dvije saobraćajne nezgode bez povrijeđenih lica i sa materijalnom štetom evidentirala je velikokladuška Policijska stanica.

U prethodna 24 sata Vatrogasna jedinica Velika Kladuša nije intervenisala, doznajemo od dežurnog vatrogasca Grahovića.

Po planu se ovog jutra odvijaju vodonapajanje i odvoz smeća i održavanje gradske čistoće.

Javna tribina pod nazivom „Spasimo Krajišnik“ biće održana danas u 19.00h na stadionu NK „Krajišnik“. Održavanjem tribine realizira se zaključak vanredne skupštine NK „Krajišnik“ koja je održana 21.jula. Skupština „Krajišnika“ je pozvala sve simpatizere, navijače, navijačku grupu „Hahari“, igrače, trenere, bivše igrače, poduzetnike, predstavnike institucija, naše građane iz dijaspore koji borave tokom ljeta u Velikoj Kladuši i sve one kojima je Krajišnik u srcu, da dođu na stadion i daju svoje mišljenje, prijedlog, sugestiju i pomoć kako bi se prevladalo sadašnje stanje i klub nastavio sa normalnim radom.

Naredni sadržaj koji donosi „Kladuško ljeto 2022“ planiran je za večeras a po prvi put u Velikoj Kladuši biti održana predstava za odrasle na otvorenom, pod nazivom “Android i Balkanoid“. Riječ je o predstavi koja se bavi neiscrpnom tematikom muško-ženskih odnosa iz jednog sasvim drugog ugla – onog savremene tehnologije. Početak je u 20:00h. Ne propustite!

Prema informacijama iz BIHAMK-a, zbog povremenih lokalnih padavina, mogući su nailasci na mokar ili vlažan kolovoz, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog izvođenja neophodnih radova obustavlja se saobraćaj od 10 do 11 sati, od 13 do 14 i od 16 do 17 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Promet vozila povremeno je pojačan na graničnim prelazima, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Danas umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, ponegdje na jugu i sa slabom kišom. Tokom dana razvojem oblačnosti, u centralnim i istočnim područjima sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom, lokalno je moguća i pojava grada. Najviše dnevne temperature od 29 do 36 stepeni.

Biometeorološke prilike biće nešto povoljnije u odnosu na protekli period. Nakon svježije noći, uz mirniji san, prijepodnevni sati će također biti ugodniji. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Uz porast temperatura zraka i veći sadržaj vlage, u drugom dijelu dana će se pojačati osjet sparine, stoga je poželjno ne pretjerivati sa aktivnostima. Promjenljivo vrijeme i povremene padavine usloviće reakcije u vidu iscrpljenosti, dekoncentracije, nervoze.