Dvije saobraćajke u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servise informacije.

 

Na području Unsko-sanskog kantona danas počinje nova školska godina. Sretno svim učenicama, njihovim roditeljima i prosvjetnim radnicima, a posebno prvačićima koji će danas prvi put sjesti u školske klupe!

Posebno oprezni trebaju biti vozači u blizini škola!

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije od 09:00 do 12:00h za trafopodručje GSM Repetitor Prokres. U ostalim područjima elektronapajanje je stabilno.

Vodosnabdijevanje je uredno, sazanajemo iz JKP „Vodovod i kanalizacija“

Održavanje gradske čistoće i odvoz komunalnog otpada radnici JKUP „Komunalije“ i danas će vršiti po svom redovnom rasporedu.

Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Grahovića, nije imala intervencija.

Policijska stanica Velika Kladuša evidentirala je dvije saobraćajne nezgode. U jednoj nezgodi jedno lice je zadobilo lakše tjelesne povrede.

Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša za pomoć se obratilo 86 pacijenata. Jedan pacijent je upućen na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać. Dežurni doktori bili su Ahmed Ryad Dash i Ajla Husić.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz sunčana razdoblja. U centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne se očekuje kiša ili lokalni pljuskovi. U Hercegovini u jutarnjim satima umjerena naoblaka, a u ostatku dana pretežno sunčano. Vjetar umjeren, povremeno sa jakim udarima, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 19 do 25, na jugu zemlje do 29 °C.

Uz stabilne vremenske prilike i povoljnu biometeorološku prognozu, većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Nakon svježije noći i mirnijeg sna, sa odmicanjem dana će u cijeloj zemlji i dalje biti ugodno, uglavnom zbog umjerenih temperatura, bez većih oscilacija.

 

Stanje na cestama

U Krajini su povoljni uslovi za vožnju. Na pojedinim putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, uz slab do umjeren promet vozila.

Zbog radova na polaganju završnog sloja asfalta na magistralnom putu Stolac-Ljubinje (na dionici Žegulja-Ljubinje), obustavlja se saobraćaj svakodnevno u vremenu od 08 do 15 sati. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje i obratno.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16:30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Ripač-Dubovsko, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko i Semizovac-Olovo, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova), Stolac i Hadžiće.

Za danas je najavljen početak radova na izgradnji pješačke staze u Gradačcu, na magistralnom putu Gradačac-Modriča. Svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16 sati vozila će saobraćati usporeno (postavljeni semafori).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Zbog izvođenja radova u periodu od 22 do 00 doći će do obustave saobraćaja na dionici autoputa A-1 Tarčin-Bradina, a u tom terminu saobraćaj će se preusmjeriti na naplatno mjesto Tarčin.

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila za sada nisu duža od 30 minuta. Na GP Velika Kladuša- Maljevac jutros nema dužih čekanja.