Dvije saobraćajke u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su dva krivična djela, dva narušavanja javnog reda i mira, te dvije saobraćajne nezgode. U jednoj od nezgoda jedno lice je lakše povrijeđeno.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 66 pacijenata. Dežurni doktori Arnela Čokić i Mustafa Hodžić na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać uputili su dva pacijenta.

Kako se saznaje od dežurnog Kapića, kladuški vatrogasci nisu imali intervencija.

Danas u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno i osjetno svježije vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U Hercegovini je moguća i grmljavina. Poslije podne postepeni prestanak padavina na jugu i djelimično razvedravanje. Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 24 °C.

Postepena stabilizacija, izraženije u drugom dijelu dana, povoljno će djelovati na većinu stanovništva. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Obzirom da će temperature zraka opasti, biće osjetno svježije, stoga je neophodno biti oprezniji.

Stanje na putevima

Zbog kiše koja od jučer intezivno pada u većem dijelu naše zemlje, upozoravamo na klizav kolovoz, kao i na povećanu opasnost od odrona kamenja ili zemlje na kolovoz. Meteorolozi su i za danas najavili loše vremenske uslove, pa molimo vozače da budu maksimalno oprezni i da obavezno drže odstojanje između vozila. Izbjegavajte rizična preticanja i obavezno se vežite sigurnosnim pojasom. Nedjeljom je smanjen obim sanacionih radova na putevima u Bosni i Hercegovini ali se na tim lokalitetima saobraća sporije, uz poštivanje privremeno postavljene signalizacije.Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.