Dvije saobraćajke u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

48 pacijenata zatražilo je pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Dežurne doktorice Ajla Husić i Amra Zulić na dalje liječenje uputile su jednog pacijenta.

Mirna su protekla 24h iza kladuških vatrogasaca, saznajemo od dežurnog Subašića.

Dvije saobraćajne nezgode bez povrijeđenih lica evidentirala je Policijska stanica Velika Kladuša.

Isporuka električne energije je uredna, informišu iz kladuške poslovnice Elektrodistribucije.

Muslimani širom BiH i svijeta danas obilježavaju jedan od dva najveća muslimanska praznika, Ramazanski bajram. Našim slušaocima i svim građanima islamske vjere u zemlji i dijaspori želimo sretne dane Ramazanskog bajrama. Neka bajramski dani ispune vaše domove veseljem, vaša srca dobrotom i vaše živote srećom i bereketom. Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Iz JKUP „Komunalije“ uputili su obavijest u kojoj informišu građane da povodom obilježavanja Ramazanskog bajrama, služba odvoza i deponovanja komunalnog otpada neće raditi u petak, 21. aprila. Odvoz za relacije koje su po rasporedu predviđene u dan praznika, bit će obavljen narednog petka. Gradska pijaca u Trnovima za dane vikenda radi po ustaljenom rasporedu.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana se očekuju slabi lokalni pljuskovi, a moguća je i slaba grmljavina. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 23°C.

Stabilnije vrijeme, duži sunčani periodi i porast temperatura, pozitivno će djelovati na većinu populacije. Uz umjereno sjeverno strujanje, u Bosni će tokom prijepodneva biti svježije, u nastavku dana sa, ne suviše visokim temperaturama zraka. U Hercegovini toplije većim dijelom dana, poslije podne uz blago pojačan osjet sparine, što bi kod osjetljivijih meteoropata moglo uzrokovati slabije poteškoće poput glavobolje i dekoncentracije. Također, lokalni pljuskovi bi u drugom dijelu dana mogli kvariti ugođaj.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz pojačan promet vozila u blizini gradskih centara. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Povodom vjerskog praznika Ramazanskog Bajrama do 22.04. do 24 sata zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine. Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.