Dvije saobraćajke u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Zdravstvenu zaštitu u Hitnoj službi DZ Velika Kladuša potražilo je 52 pacijenata. Dežurne doktorice bile su Aida Dedić i Ajla Husić.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša u protekla 24h zabilježili su jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode u kojima je zabilježena materijalna šteta. Krivičnih djela nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci nisu imali intervencija.

Kako jutros informišu iz Elektrodistribucije, bez problema u isporuci električne energije.

Povoljni uslovi za vožnju i umjeren promet vozila karakteriše saobraćajnu situaciju u našoj zemlji. Vozače iz BIHAMK-a savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Vozače teretnih vozila napominju da kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila nakratko se isključe i tako omoguće nesmetan putnički saobraćaj. Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi postavljena je saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.

Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize danas na platou ispred Lovačkog doma u Polju organizira Sportske igre za osobe sa invaliditetom „Velika Kladuša 2023“. Početak takmičenja u atletici, streljaštvu i visećem kuglanju predviđen je u 10:00h.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C.

Uz stabilne vremenske prilike i povoljnu biometeorološku prognozu, većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Nakon svježije noći i mirnijeg sna, sa odmicanjem dana će u cijeloj zemlji i dalje biti ugodno, uz temperature zraka primjerenije ovom dijelu godine. Poželjno je slobodno vrijeme provesti na otvorenom, pri tome se slojevito odjenuti.