Dvije saobraćajke u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

U proteklom periodu zdravstvenu zaštitu u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša potražilo je 84 pacijenata. Dežurne doktorice bile su Aida Dedić i Ajla Husić koje su na dalje liječenje uputile jednog pacijenta.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su dvije saobraćajne nezgode, jedno krivčno djelo i jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.

Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

od 09:00 do 09:30 i od 15:00 do 15:30h trafopodručje Zborište 1,2,3 i 4, farma Crvarevac 3, Gradina 2

od 09:00 do 15:30h trafopodručje Vodovod Zborište, Stabandža, Stabandža 2

Isporuka pitke vode je uredna, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planu.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

Biometeorološke prilike biće ugodnije, naročito u prvom dijelu dana, uz više svježine i umjereno sjeverno strujanje. Sa poslijepodnevnim satima, osjet sparine mogao bi se pojačati, stoga je poželjno ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Također, preporučljivo je slojevito se odjenuti i izbjegavati duže zadržavanje na suncu, obzirom na prognozirane visoke vrijednosti UV indeksa.