Dvije saobraćajke u Velikoj Kladuši, u Hitnoj 70 pacijenata

.

70 pacijenata obratilo se za pomoć Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša. Nije bilo upućivanja na dalje liječenje. Dežurni su bili dr. Kasim Selman i dr. Ševal Mešanović.

Policijska stanica Velika Kladuša je u protekla 24h evidentirala dvije saobraćajne nezgode. U jednoj nezgodi jedno lice je povrijeđeno.

Vatrogasna jedinica Velika Kladuša nije imala intervencija, saznajemo od dežurnog Delanovića. Tokom ovog vikenda u svim gradovima USK se održavaju „Dani otvorenih vrata“ gdje svi punoljetni građani koji žele, mogu primiti vakcinu. Vakcinisati se mogu svi punoljetni građani bez obzira da li su zdravstveno osigurani ili ne.

Vakcinacija u Velikoj Kladuši u Gradskoj sportskoj dvorani realiziraće se danas od 8:00h do 13:00h.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, ponegdje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima moguć je pljusak i grmljavina. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 39, na jugu do 41 stepen.

Slično kao i prethodnih dana, period lošijih biometeoroloških prilika se nastavlja. Visoke temperature i sparno vrijeme, u većem dijelu dana će uzrokovati probleme hroničnim bolesnicima i meteoropatama. Opću sliku dodatno će pogoršati i manjak svježine u noći. Preporučljivo je maksimalno posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i postupati po preporukama nadležnih službi.

U okviru manifestacije „Kladuško ljeto 2021“ večeras od 20:30h u Parku Omladinske radne brigade „7 Sekretara SKOJ-a“, prisutnu publiku zabavljaće Faruk Pečenković. U parku su postavljeni i prodajne kućice i štandovi na kojima velikokladuški ugostitelji, slastičari i poljoprivredni proizvođači posjetiocima nude i prodaju svoje usluge i proizvode. Povodom održavanja manifestacije „Kladuško ljeto 2021“ saobraćaj kroz centar Velike Kladuše biće obustavljen i preusmjeren na sporedne ulice u terminu od 19:00h do 01:00h. Obustava saobraćaja predviđena je svakim danom do 08. augusta.

 

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Hum, Deleuša, Zupci, Doljani, Orašje, Bosanska Gradiška, Gradina, Izačić i Velika Kladuša. Na GP Velika Kladuša na izlazu se jutros vozila propuštaju kroz dvije kolovozne trake uz kraća zadržavanja, dok na ulazu nema čekanja.

I na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.