Dvije saobraćajne nesreće u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

U izvještajnom periodu službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su dvije saobraćajne nezgode. U jednoj nezgodi jedno lice je zbog zadobijenih povreda upućeno na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać, a u drugoj nezgodi jedno lice je zadobilo lakše tjelesne povrede.

54 pacijenta zatražila su medicinsku pomoć u Službi hitne medicinske pomoći u Domu zdravlja Velika Kladuša. Dežurne doktorce Arnela Čokić i Ajla Husić na dalje liječenje su uputile dva pacijenta.

Kladuški vatrogasci nisu imali intervencija.

Vodosnabdijevanje je uredno, kao i elektronapajanje informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija” i Poslovnice „Elektrodistribucije“.

JP Veterinarska stanica Velika Kladuša nastavlja danas redovnu akciju preventivnog cijepljenja pasa i mačaka protiv bjesnoće za 2023. godinu. Današnji raspored:

8:00h – Golubovići, kod Hase Golubovića,

9:00h – Mrcelji, kod škole

10:00h – Todorovo, kod škole

11:00h – Todorovska Čelinja, kod Hamzić Bećira

12:00h – Vejinac, kod farme

13:00h – Šabići, kod mlejkare Rifeta Mujkića.

Danas sunčano uz postepeno naoblačenje tokom poslijepodneva. Vjetar slab, uglavnom, zapadni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 27 do 32 °C.

 Biometeorološka prognoza je povoljna. Pri tome će, naročito u unutrašnjosti, biti svježije tokom jutra, na što bi hronični bolesnici i meteoropate trebali obratiti pažnju, te se prikladno odjenuti. U ostatku dana toplije i ugodnije u cijeloj zemlji. Na jugu osjetljive osobe bi trebale više povesti računa zbog povećanog indeksa UV zračenja.

Stanje na cestama

Na početku ove radne sedmice na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća se bez vanrednih ograničenja, uz uglavnom dobre vremenske uslove. Zbog radova sporije se saobraća na više magistralnih puteva. Apelujemo na vozače da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila. Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.