Dvije saobraćajne nezgode i 37 zdravstvenih intervencija u Velikoj Kladuši u zadnja 24 sata

.

Velikokladuška Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog vatrogasca Okanovića, nije imala intervencija u protekla 24h.

 

– U istom periodu službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica. Krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira nema prijavljenih.

 

–Hitna medicinska pomoć Doma zdravlja Velika Kladuša u protekla 24h pružila je zdravstvenu zaštitu za 37 pacijenata, a dva su upućena na dalje liječenje u KB Bihać. Dežurni doktori bili su Neira Muminović i Ševal Mešanović.

 

– U istom periodu, COVID ambulanta Doma zdravlja Velika Kladuša pružila je zdravstvenu zaštitu za četiri pacijenta. Nije bilo upućivanja na dalje liječenje. Na području Velike Kladuše trenutno aktivnih pozitivnih osoba na COVID 19 je 13, a u izolaciji su 24 osobe. Od početka pandemije COVID 19 potvrđenih pozitivnih osoba na virus COVID 19 je bilo 342.

 

– Elektronapajanje na području općine Velika Kladuša je uredno.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 14. februar:

 

Na pojedinim dionicama u višim predjelima, kao i na jugoistoku naše zemlje jutros pada snijeg, koji se mjestimično zadržava na kolovozu. Zbog niske temperature iz BIHAMK –a upozoravaju i na poledicu, posebno na dionicama preko planinskih prevoja, na mostovima i prilazima tunelima. Skreću pažnju i na učestale odrone, a u južnim, jugozapadnim i zapadnim krajevima i na jak vjetar.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije posjedovanje je i zakonski obavezno.

 

– Danas se u Hercegovini i na jugozapadu Bosne očekuje pretežno sunčano vrijeme. U ostatku naše zemlje pretežno oblačno, uz povremeno provijavanje slabog snijega. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne jaka bura, a u ostalim područjima slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Dnevna temperatura od -6 do 0, na jugu do 5 °C.

 

 – Opća slika je relativno povoljna. U Hercegovini će sunčani intervali činiti dan ljepšim, pri tome će jaka bura remetiti osjet ugode, u Bosni će hladno vrijeme uz povećanu naoblaku i umjereni sjeverac praviti smetnje hroničnim bolesnicima i meteoropatama. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, te po mogućnosti planirati boravak na otvorenom u toplijem dijelu dana, ne izlažući se jačim opterećenjima.