Dvije saobraćajne nezgode i prekid isporuke el. energije u Cazinu

cazin

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 12°C, dok je vodostaj Mutnice 75,00 cm. 

Policijska stanica Cazin je imala dvije intervencije, odnosno saobraćajne nezgode:

15:05h - mjesto Kolakovići-Stijena, pad sa motora pri neprilagođenoj brzini puta, sa manjom mat.štetom bez ozbiljnijih ppvrijeda lica koje je upravljalo mopedom

16:20 – mjesto Gnjilavac, parking prostor pekara „Magistrala“, gdje su učestvovala 2 m/v, sa manjom mat.štetom , bez povrijeđenih lica

Vatrogasna jedinica Cazin nije imala intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 82 pacijenta, dok je sanitet korišten pet puta. 

Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać PJD Cazin obavještava kupce da zbog planirani radova će doći do prekida u isporuci električne energije 12.08.2022.godine za trafopodručja grada Cazin.

Štrulić, Crnaja, Johovica, Lipa, 12.08.2022 - 09:00-16:00

Stanje na cestama 12. 08. 2022. u 07 : 00 sati

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu. U toku su radovi na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj. Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko, Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Na graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.