Dvije saobraćajne nezgode u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 58 pacijenata. Dežurne doktorice bile su Samra Alibegić i Aida Dedić koje su na dalje liječenje u KB Bihać uputile dvoje pacijenata.

 Policijski službenici zabilježili su jedno krivično djelo, dva slučaja narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica..

Velikokladuški vatrogasci, prema riječima dežurnog Sadikovića, bilježe jednu kraću intervenciju zbog zapaljenja plinske boce u ulici Zuhdije Žalića.

Prema jutros dostupnim informacijama, bez problema u isporuci pitke vode i električne energije, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planu.

Manifestacija „Kladuška zima 2022“ bliži se svome kraju, baš kao i tekuća 2022. godina. Osim velikih, priliku za proslavu Nove godine imat će i najmlađi. Večeras od 18:30h, u Parku ORB „7 sekretara SKOJ-a“ bit će organiziran doček Dječije nove godine. Tom prilikom održat će se dječija predstava pod nazivom „Porodica u akciji“ , a prisutan će biti i Djed Mraz koji će podijeliti 600 besplatnih paketića za djecu.

Osim zabavnih sadržaja za djecu, petak je i u znaku sporta, kada će u Gradskoj sportskoj dvorani biti održano finale 15. Novogodišnjeg turnira „Velika Kladuša 2022“, uz proglašenje pobjednika, dodjelu pehara i priznanja. Od 19.00h bit će odigrana utakmica za treće mjesto u kojoj se sastaju AC Transport i prijatelji i Caffe bar Leo Slunj. U finalu od 20.00h snage će odmjeriti ekipe All Star i RS Group/Zlatarna Najo. Utakmice se igraju u Gradskoj sportskoj dvorani.

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale odrone i savjetuju oprezniju vožnju. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslije podne. Povremeno slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Dnevna temperatura od 10 do 16 °C.

Pod uticajem povećane naoblake, povremenih padavina i južnog strujanja, kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se pojačati tegobe poput nervoze, glavobolje i malaksalosti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Opća slika će biti nešto lošija u Hercegovini, u Bosni ugodnije, uglavnom zbog stabilnijeg vremena u većem dijelu dana.