Dvije saobraćajne nezgode u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Zdravstvenu pomoć u Hitnoj službi DZ Velika Kladuša u proteklom periodu potražilo je 73 pacijenata. Dežurni doktori bili su Arnela Čokić i Abdullah Fazlić.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica. Krivičnih djela i slučajeva narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci nisu imali intervencija.

Kako nas jutros informišu iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, bez problema u snabdijevanju električnom energijom.

Povoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom saobraćanju na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini. Frekvencija vozila jutros je slabijeg inteziteta, ali u poslijepodnevnim i večernjim satima iz BIHAMK-a očekuju pojačan intezitet saobraćaja. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Obratite posebnu pažnju na povećan broj motociklista i biciklista, naročito u užim gradskim centrima. Motocikliste i bicikliste molimo da također poštuju sva saobraćajna pravila i da koriste zaštitnu opremu. Na graničnom prelazu Velika Kladuša – Maljevac pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Danas pretežno sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje sa zapada. Dnevna temperatura zraka od 18 do 24 °C.

Biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati. Prije podne će biti ugodnije, u drugom dijelu dana, usljed povećanja naoblake, povremeno jačeg južnog strujanja i promjene vremena, tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se pojačati. Moguće su reakcije poput malaksalosti, glavobolje, nervoze, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda. Preporučljivo je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima.

Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava se svakog 23. aprila od 1995. godine kada je na Generalnoj konferenciji UNESCO-a, održanoj u Parizu, na taj način odana počast knjigama i autorima iz cijelog svijeta.