Dvije saobraćajne nezgode u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

12. maj je Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara, medicinskog kadra bez kojeg nijedan zdravstveni sistem ne bi mogao funkcionirati. Ovaj datum simbolično se obilježava na dan rođenja Florence Nightingale, začetnice modernog sestrinstva.

55 pacijenata obratilo se za pomoć Hitnoj službi Doma zdravlja. Stanje jednog pacijenta zahtijevalo je dalje upućivanje. Dežurni su bili doktori Abdulah Fazlić i Ajla Husić.

Dva narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode evidentirali su službenici Policijske stanice Velika Kladuša. U jednoj od nezgoda jedno lice je lakše povrijeđeno.

Miran period bez intervencija bilježe velikokladuški vatrogasci, kazao nam je dežurni Okanović.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

od 09:00 do 09:30h trafopodručja: Kućni trafo Pjeskana.

od 09:00 do 10:00h trafopodručja: Podzvizd 1.

od 10:00 do 11:00h trafopodručja: Saniteks, Poljice 2, Bosanska Bojna 3.

Na ostalom području nema najavljenih prekida.

Isporuka pitke vode je stabilna, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Danas umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Dnevna temperatura od 14 do 20, na sjeveroistoku Bosne do 23°C.

Slično kao i proteklog dana, uz nešto lošije biometeorološke prilike. Nestabilno vrijeme, povećana naoblaka i povremene padavine, kod osjetljivih osoba uzrokovaće djelimično jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Moguće su meteopatske reakcije poput promjene raspoloženja, reumatskih bolova, dekoncentracije. Temperature neće oscilirati u velikim rasponima, što bi uz više svježine moglo ublažiti negativne efekte promjene.