Dvije saobraćajne nezgode u Velikoj Kladuši

.

 

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica. Krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira nema prijavljenih.

– Prema informaciji iz Vatrogasne jedinice, protekla 24h bila su mirna.

– Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražila su 64 pacijenta od kojih su tri upućena na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Dinko Keserović i Ahmed Riyad Dash.

– Područje općine Velika Kladuša uredno je snabdjeveno električnom energijom. Za danas nema najavljenih radova na elektroenergetskim objektima.

– Isporuka pitke vode je stabilna, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Slijedi stanje na putevima i vremenski bilten za 09. august:

– U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po pretežno suhom kolovozu, dok na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost. Sezona je godišnjih odmora, tako da i danas očekujemo pojačan promet vozila na putevima u našoj zemlji, kao i na graničnim prelazima. Vozače teretnih vozila molimo da se nakratko isključe iz saobraćaja kada iza sebe primjete dugu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Vitez-Travnik (Nova Bila) i Kiseljak-Busovača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova) i Hadžiće.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

– Danas u Hercegovini sunčano vrijeme. U Bosni jutro pretežno sunčano uz prolazno naoblačenje tokom dana. Dnevna temperatura od 21 do 27, na jugu do 30 °C.

– Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Uz stabilno vrijeme, porast temperatura i sunčane intervale, kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti izraženijih tegoba vezanih uz njihove bolesti. Jutarnja svježina kod osjetljivih osoba može na kratko kvariti kompletan ugođaj.