Dvije saobraćajne nezgode u Velikoj Kladuši

,

Protekla 24h bila su mirna za velikokladuške vatrogasce, rekao nam je dežurni Subašić.

Službenici Policijske stanice evidentirali su jedno krivično djelo i dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica. Javni red i mir nije narušavan.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 48 pacijenata. Dežurni doktori Mustafa Hodžić i Abdullah Fazlić uputili su dvoje pacijenata na dalje liječenje.

Danas u Gradskoj sportskoj dvorani s početkom u 17:00h, igraju se utakmice grupe D na Novogodišnjem malonogometnom turniru “Velika Kladuša 2023”. U grupi D se nalaze tri ekipe: NK Krajišnik Veterani,  KK Krajišnik i Gradnja Šabić.

17.00h KK Krajišnik – Gradnja Šabić

17.40h KK Krajišnik – NK Krajišnik/Veterani

18.20h Gradnja Šabić – NK Krajišnik/Veterani

Ovo je ujedno i poziv navijačima da podrže svoje favorite i bodre svoje ekipe u ovoj odlučujućoj fazi turnira, koja će odlučiti koja dva tima idu u nastavak takmičenja.

Prohodnost puteva u Bosni i Hercegovini jutros je dobra i saobraća se po suhom ili vlažnom kolovozu. Ponegdje, u višim planinskim predjelima, mogući su nailasci na zaleđene lokalitete. Jutarnja magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Zenica-Maglaj, Žepče-Zavidovići-Vozuća, Gračanica-Šićki Brod-Kalesija i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (na Makljenu). Na području Hercegovine, kao i na planinskom prevoju Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) upozoravamo na jake udare vjetra.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Sanacioni radovi izvode se na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama Bosne može biti magle. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 12 °C.

Biometeorološke prilike dodatno će se poboljšati. Stabilno i sunčanije vrijeme, pozitivno će djelovati na većinu populacije. Neophodno je voditi računa o primjerenom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, izraženije tokom jutra i večeri, naročito osjetljive grupe poput hroničnih bolesnika, starijih osoba i djece. Dio prijepodneva u Bosni, manje probleme bi mogli uzrokovati magla i mjestimično povećana naoblaka, sa odmicanjem dana opća slika posvuda će biti ljepša. Preporučljivo je dan provesti na otvorenom, po mogućnosti van gradskih sredina.