Dvije žene opuhale zlataru u Tuzli: Ukrale lančić vrijedan 1.200 KM, policija ih traži

.
Dvije osobe u sinhronizovanoj akciji ukrale su lančić u vrijednosti 1.200 KM u zlatari "Rejzović" koja se nalazi u Tuzli, saznaje portal "Avaza".

 

Ovu informaciju potvrdila nam je i kćerka vlasnice objekta Iman Jahić. Vlasnica objekta je Adisa Jahić. Nemili događaj desio se 18. novembra ove godine. 

Video OVDJE;

Međutim, vlasnica Adisa je saznala danas kada je vratila snimak nadzorne kamere.

- U mojoj zlatari se to desilo. Prilikom nepažnje moje majke one su to odradile timski. Ušle su u zlataru navodno da gledaju, razgledaju, kupe. Na snimku se vidi da je jedna krišom u šaku prikrila, dok moja majka nije gledala. Prijavljeno je policiji i inspektorima. Voljela bih da se to objavi kako bi i ostali vidjeli, da obrate pažnju na njih ako bi pokušale ponovo da to urade, da ih prepoznaju – rekla je Iman Jahić za portal "Avaza".

Dodala je da su inspektori uradili uviđaj i pregledali snimke.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona za portal "Avaza" su potvrdili navode vlasnice zlatare.

- Danas, 23.11.2022.godine oko 11:30 sati policijski službenici PS Centar/PU Tuzla su zaprimili prijavu da je dana 18.11.2022. godine, od strane nepoznate osobe, izvršeno krivično djelo "Krađa" u zlatarskoj radnji u Tuzli, kojom prilikom je otuđen zlatni lančić. Uviđaj su izvršili policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije PS Centar, koji nastavljaju daljnji rad na identifikaciji izvršioca i rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela - rečeno je iz Uprave policije za portal "Avaza".

 

Foto: Screenshot